Digitális átállásról

A különféle médiákban sokat lehet hallani, olvasni a digitális átállásról. Sajnos ezek a hírforrások sokszor hiányosak, nem kellően részletesek illetve teljesek. Az újságírók számára ez érdekes, felkapott esemény. Az alábbi rövid kis cikkben szeretnénk tisztázni, hogy mennyire is érinti az kábeltelevíziós ügyfeleket a digitális átállás.

A 2007. évi LXXIV. törvény szól a műsorterjesztés és digitális átáláás szabályairól. A törvény rendelkezik arról, hogy a földfelszini analóg adásokat legkésőbb 2014. december 31-ig meg kell szüntetni és a továbbiakban földfelszini sugárzással csak digitális formátumban továbbítható műsor. Az analóg földfelszini sugárzással továbbított televíziós műsorokat 2011-ben a lakosság csupán 16%-a nézte így ők érintettek a digitális átállásban.

Ha ön kábeltelevízió előfizető, úgy ön nem a földfelszini analóg adást nézi, így önnek semmilyen teendője nincs a digitális átállással kapcsolatban.

Az előfizetőknek mi továbbra is mind digitális, mind a hagyományos analóg módon továbbítjuk a műsorokat. Ezek minősége továbbra is kiválló, a csatornaválaszték a földfelszini csatornaválaszték többszöröse, hozzáférése egyszerűbb. Ha ön szeretné élvezni a digitális televíziózás előnyeit kérjük tekintse meg bőséges digitális műsorválasztékunkat.